Sensoren, Netwerken, Analyse en Logica, en Automatische acties

Wij koppelen jouw productie machines aan het Internet zodat je ten alle tijden de productie real-time kunt zien, welke storingen er zijn en de KPi’s!
Ingeval van een storing, wordt je meteen gewaarschuwd met een push bericht op je smart telefoon.

Sensoren
Door een machine, ruimte of object van sensoren te voorzien, kan deze je constant op de hoogte houden van haar status. Maar welke statusinformatie wil je weten? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen.

Netwerken
De sensoren moeten hun statusmeldingen versturen zodat afwijkingen opgemerkt kunnen worden. Hier is een communicatienetwerk voor nodig. Net als dat een mobiele telefoon een netwerk nodig heeft om te communiceren. Een belangrijke factor in de populariteit van het Internet of Things is de ontwikkeling van LPWAN, oftewel Low Power Wide Area Netwerken.

Analyse en Logica
Als je de statusmeldingen van een machine krijgt, dan komen er dus consistent meldingen binnen van die machine. Dit gebeurt met een vaste interval, geheel afhankelijk van jouw wensen. Daar komt bij dat het vaak om veel meer dan één machine gaat. Je wordt gek als je die stroom berichten de hele dag zelf moet analyseren.

Automatische acties
Zodra je weet op welke statusmelding gehandeld moet worden, is het zaak om een actie te laten volgen. In het ene geval moet er een monteur op pad gestuurd worden, in het andere een schoonmaker of een installateur. Maar dit moet wel automatisch, want als we de melding kunnen automatiseren, dan toch zeker ook de verdere afhandeling.

Bekijk bijvoorbeeld deze case.
En deze case.

 

More Services

Neem contact met ons op    Hulsbergstraat 30, 5045 BE Tilburg, Nederland

    Hulsbergstraat 30, 5045 BE Tilburg, Nederland      Contact Us